Startsida

söndag 1 maj 2022

Det spelar ingen roll var kriget utspelar sig, det är alltid grymt.

Att läsa denna nyheten fick mej att börja fundera vad målet är med nyheten. Försöker man ge bilden av att Putin är inhumanare än Hitler eller försöker man ge bilden av att Hitler var humanare än vad Putin är?

Att lyfta fram en enskild händelse för att associera det med vad som hände i Ukraina under andra världskriget är krigspropaganda avsedd att väcka mera hat.

Har man i västvärlden helt glömt bort vad som hände under andra världskriget eller försöker man skriva om historien? Att ens jämföra Rysslands krig i Ukraina med vad nazityskland gjorde där under andra världskriget måste få många historiker att känna sig illa till mods.

Ukrainas mänskliga och materiella förluster under andra världskriget var enorma. Omkring 5 till 7 miljoner människor omkom.


När SS-trupper gick in i staden, markerades judarna i Kiev. Den 29 och 30 september, under en 36-timmarsperiod, marscherades nästan 34 000 judar i små grupper till utkanten av staden, klädde av sig nakna och sköts ner med maskingevär i ravinen, som omedelbart täcktes över trots att många fortfarande var levande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar