Startsida

lördag 21 maj 2022

Svårt att välja sida i kriget

Jag måste erkänna att jag har haft svårt att välja sida i kriget mellan västvärlden och Ryssland. Jag har följt med Rysslands och västvärldens officiella nyheter den senaste tiden ock kommit fram till att när man tar del av båda stridande sidornas argument och åsikter inser man snabbt att båda sidor har "rätt". 

Anledningen till att beslutsfattarna vill få folket tro att informationen man får från motståndaren är propaganda är för att man vet att informationen kan leda till förståelse för motståndaren. 

Krig blir det när alla anser sig ha rätt. Ryssland tycker att dom har rätt att invadera Ukraina, och västvärlden tycker att dom har rätt att stoppa Rysslands invasion av Ukraina. Finland ska gå med i NATO och Ryssland kontrar med att dom ska placera mera styrkor längs sina gränser mot Finland. Båda länderna har helt plötsligt blivit rädda för varandra.  Man har dagligen i flera månaders tid genom medierna serverat vem som har fel och vilka beslut du som medborgare ska fatta för att vara en bra medborgare.

Lyfter man i samhället fram en åsikt som inte stämmer överens med mediernas och majoritetens så är det lätt hänt att man blir illa omtyckt eller trakasserad. Detta gäller även i Ryssland. Att fatta stora beslut med bristfällig fakta leder till fel beslut. 

Vill du läsa mer om nedmonteringen av demokratin klicka på länken nedan.

Diktaturer på global frammarsch

70 procent av världens befolkning lever nu i diktaturer. Det visar årets demokratirapport från Varieties of Democracy-institutet (V-Dem) vid Göteborgs universitet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar