Startsida

fredag 27 maj 2022

86 procent ser rysk påverkan som sannolik i Finland

Jag tycker inte vi behöver oroa oss över att Ryssland ska påverka oss så mycket. Den saken sköter nog USA mycket bättre.

För några år sedan trodde jag att det fans en grupp kloka kvinnor och män som i Finland arbetade med underrättelser som våra beslutsfattare tog del av för att fatta viktiga beslut angående våra relationer till grannländerna. Nu har jag svårt att bestämma om beslutsfattarna väljer vad som ska stå i nyheterna eller om nyheterna är dom underrättelser som beslutsfattarna använder sig av. Är vi verkligen självständiga när det är utomstående makter som vi får underrättelser av? 

Hur man skulle gå till väga för att få NATO-medlemmarna att betala mera har vi sett resultatet av i medierna dom senaste månaderna.

Att demokratin har fått ge vika såg vi redan tydligt under corona-pandemin när den minoritet som inte stod bakom beslutsfattarnas beslut blev avhumaniserade i medierna. Samma sak ser vi även i Ukraina kriget.

Vi kommer nog snart med början från USA få massor med underrättelser som leder till en avhumanisering av Kina och att USA eventuellt hittar "allierade" att stöda i Kina. Om det är terrorister man stöder spelar ingen större roll så länge dom uppfyller sin funktion. Man kommer i våra medier att få läsa om hotet mot vår demokrati som många tror att vi lever i. Dom som har den bästa propagandan kommer att få massans tillstånd att trycka på kärnvapenknappen först.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar