Startsida

tisdag 21 juni 2022

Storhetsvansinnet inom EU

När Finland och Sverige bestämde sig att skicka vapen till Ukraina som skulle användas mot Ryska soldater beslutade man samtidigt utföra en krigshandling mot ett land som inte utförde något direkt hot mot nämnda länder. Ryssland hade inte utfört någon krigshandling mot varken Sverige eller Finland. 

När Ryssland invaderade Ukraina glömde man helt bort att strida om vem som sköter corona pandemin bäst i västvärlden. Nu helt plötsligt blev gemenskapen oövervinnerligt stark och solidariteten skulle visas genom att införa sanktioner mot Ryssland och hjälpa Ukraina både ekonomiskt och militärt. I medierna fick man snabbt uppfattningen att EUs ekonomiska sanktioner skulle leda till att det redan svaga Ryssland skulle ha råd att kriga max några veckor om inte president Putin skulle hinna dö av ålderdom eller olika sjukdomar före.

När nato-processen startade fick man snabbt av medierna uppfattningen att man var Ryssvänlig om man inte valde Nato eller om man motsatte sig sanktionerna. I medierna fick man den dagliga dosen Nato i form av bilder av Nato medlemmar som visade varandra solidaritet nu helt utan munskydd med ett stort brett leende på läpparna. Tillsammans är vi mäktiga och starka!! Nato var det bästa alternativet eftersom man då fick skydd under kärnvapenparaplyet med alla dom andra länderna som ville peka finger åt Ryssland. Det behövdes inte göras någon folkomröstning eftersom man redan viste att alla ville gå med i Nato och att alla även ville föra ett hybrid krig mot Ryssland samtidigt som man propagerade med att demokratin måste skyddas från diktaturer. Man lyfte fram Ryssland som svaga förlorare med ynkliga pansarvagnar som blev bortbogserade av bönder samtidigt som man lyfte fram att Ryssland försöker erövra hela Europa.

Vet man ens om hur otroligt många kärnvapen det finns i världen och vilken förstörelse enbart ett kan åsamka?? Det spelar egentligen ingen roll hur stora kärnvapenparaply man står under när det räcker med ett kärnvapen för att utplåna miljontals människor! Det existerar inget skydd mot kärnvapen!

Vad beslutsfattarnas sanktioner har lett till syns tydligt i plånboken vilket kommer att få folk att förstå hur beroende vi har varit av Ryssland trots att man försökt visa upp en annan bild. Om man inte sätter sig ner vid förhandlingsbordet med Ryssland väldigt snart kommer vi att se ett väldigt splittrat EU redan i höst. Gemenskapen inom Nato verkar även den ha runnit ut i sanden eftersom den näst största Nato makten har lagt sig på tvären. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar