Startsida

lördag 25 juni 2022

Att skapa lidande

Tyvärr så händer det allt för ofta att lagar stiftas som är baserade på känslor och övertygelser. Historiskt så har det alltid funnits individer som på ett övertygande sätt framfört sina övertygelser som fakta, vilket har lett till många följare. Ju mera följare ens övertygelser får desto mer "sann" blir det.

Vad är liv?

En sak som är faktum idag är att livet som vi känner till det existerar även utanför människan. Trots att vi tycker att vi är överlägsna allt annat liv på jorden så är vi uppbyggda av samma material. Dessa är solen/ljuset/anden och dom mineraler/material/vatten som finns på planeten som kroppen är uppbyggd av. 

Ett annat faktum är att växter och djur skulle överleva bra utan människor. Människor skulle snabbt dö ut utan växter och djur.

I bibeln står det "av jord är du kommen och jord ska du åter bli". Jag är övertygad om att alla kan hålla med om att detta är korrekt. Den dagen vi dör kommer våra kroppar att förmultna och bli till jord som i sin tur kommer att ge näring till nytt liv i form av växter som andra levande varelser käkar upp. Kallas för kretslopp. Allt levande ingår i kretsloppet! Alla mineraler som finns i din kropp kommer att återanvändas. 

USA:s högsta domstol har i dag fattat ett beslut som stärker demokratin och som gör det möjligt att skydda rättigheterna för barn som lever i livmodern", skriver Räsänen på Twitter.

Argument mot kvinnors rättigheter till abort.

Anledningen till att det finns argument mot kvinnors rätt till abort är att man lever i tron att människan är utvalda och överlägsna allt annat förutom skaparen. 


Beslut ska fattas med hjälp av forskning.

Med tanke på att vi lever i en värld där vi för statistik på det mesta så vore det väl ändå en bättre ide att ta tillvara på dessa kunskaper för att stifta lagar och bygga upp ett bättre samhälle.  

Hur lever en kvinna som mot sin vilja tvingas föda och ta hand om ett barn?

Vilken uppväxt får barnet?

Hur mycket lidande kommer tvånget att skapa?

Det är trots allt skillnad på "ett liv" och "att leva".










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar