Startsida

tisdag 13 juni 2023

Våldskulturen har ökat i Finland

Jag har noterat att kritiken mot barn har ökat i medierna den senaste tiden. I dagens nyhet från YLE lyfter man fram att barn använder våld för att få vad man vill så snabbt som möjligt, och lyfter även fram sociala medier och populärkultur som en av orsakerna. Jag är ändå ganska säker på att det finns många andra orsaker som leder till ökat våld i vårt samhälle.

Är det verkligen ungdomarna och sociala medier man borde rikta blickarna mot, eller är dessa ungdomarna bara offer av en inlärd ideologi där tillgångar är den största meningen med livet. 

Växande våldskultur bland föräldrarna

Statistiken "misstänkta för familjevåld" från statistikcentralen där en av föräldrarna är misstänkt för misshandel av sitt barn i åldern 0-17 år.

1001 stycken år 2009

2130 stycken år 2021 


Misshandel mot barn har ökat med 100% sedan 2009. Barn har ingen makt över sina föräldrar vilket leder till att våldet dom blir utsatta för i hemmet kommer att ageras ut mot andra.

Ekonomi och ideologi.

I Finland har vi det trots allt ganska bra ekonomiskt. När man pratar om fattigdom i Finland handlar det till största delen om dom materiella sakerna. Att vi lever i ett land där unga anser sig vara fattiga när man inte har dom senaste prylarna är en ideologi som är uppbyggd under många år och resultatet av för mycket fokus på den ekonomiska tillväxten. 

Att inkomstklyftorna kommer att öka ytterligare dom närmaste åren ser man redan förberedelser av med tanke på att det redan har beslutats att öka resurserna åt polisen.

Med tanke på att man nu riktar ögonen mot ungdomarna så kommer vi troligtvis att se en ökning av familjevåld i hemmen, där uppviglade föräldrar ser "tecken" hos sina tonåringar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar