Startsida

söndag 4 juni 2023

Presidenten i Finland tveksam till Natomedlemskapet i Finland

Idag dök det upp en intressant artikel på Svenska Yle där det står "President Sauli Niinistö var mycket kritisk till Nato och USA och försökte bromsa relationerna innan Finland ansökte om Natomedlemskap". Det första jag kom att tänka på när jag läste nyheten är hur världens äldsta fredsorganisation blev anklagade för att "springa Rysslands ärende" för att man motsatte sig nato-medlemskapet. 

Visst vore det enkelt att fatta beslut om det enda alternativet är att kriga och välja vems sida man ska stå på.

I maj 2022 publicerade Svenska Yle en undersökning som visade att finländarnas stöd till Nato hade ökat från 40% till 80% efter Rysslands anfallskrig i Ukraina. Stödet till Nato hade ökat med 40% procent på bara några veckor. Detta var naturligtvis resultatet av dom rädslor man skapade genom att i medierna publicera underrättelser som till största delen kom från Ukraina, USA och Storbritannien. 

Rysslands åsikter lyfts fram som desinformation och propaganda. Att Ryssland ser Nato som ett hot är inte konstigt med tanke på att man kallar alliansen en försvarsallians trots att dess ageranden visar någonting helt annat. Nato är styrt av USA och att USA har invaderat länder med stöd av rädslor är väl ändå ingenting nytt. Att USA s och Natos "fredsbevaranden" enbart leder till humanitära katastrofer finns det nog redan facit på, bland annat i Libyen och Irak.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar