Startsida

fredag 22 januari 2021

Vi bestämmer

En sak som jag tycker att alla borde ta sig tid till att fundera på varje dag är om det JAG TROR PÅ verkligen gynnar ALLA.  

Bidrar det du stöder och tror på till att någon människa här på planeten lever under dåliga förhållanden. Vi har alla, olika åsikter och vägar för att nå målet. Detta leder till krig och elände. Vi vill alla leva ett liv i frid och harmoni. Vi vill inte behöva oroa oss för någonting. Men vi har olika vägar till målet beroende på vår tro. Så länge vår tro leder till att någon annan människa lider kommer vårt samhälle att vara oroligt. Vi måste acceptera att vi är olika, vi måste förstå att vi har samma mål trots olika vägar. Vi måste förstå att någon annans väg till målet kan vara lika rätt som din. 


Förstår man inte en annan människas väg så känner man dom inte tillräckligt bra för att kunna förstå deras mål.

Jag är säker på att du i din omgivning har en eller flera människor som du har svårt att acceptera. Du tänker för dig själv (men herre gud, jag fattar inte hur den där tänker,  ha den där åsikten eller lever sitt liv). Du tycker att du lever ditt liv som man ska leva det, du tycker kanske att dina åsikter och ditt sätt att leva är bättre eftersom den stämmer överens med en större majoritet. Ja några synder har du kanske gjort någon gång. Du tycker det är helt rätt att vissa människor lider eftersom deras väg avviker avsevärt från din. 


Många idag tror att det är dom rika som styr och bestämmer här i världen. Anledningen till att det finns rika är på grund av att någon tror på deras vision. Är det någon som behöver oroa sig för din vision? Du kanske är medveten om att din tro leder till andras lidande men du väljer ändå den vägen eftersom du blivit lärd att vägen ger dej ett rikare liv, och att den är accepterad av en majoritet. Gömmer du dig bakom argumentet att det är dom rika eller någon annan utomstående som styr och bestämmer vad som händer i världen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar