Startsida

söndag 6 september 2020

Värt att tänka på


Att sitta på en stol i flera minuter eller timmar och stirra med tom blick rakt ut anses i bästa fall betyda att du lider av någon mental sjukdom som går att bota bort med piller, eller att du i värsta fall är helt galen. 

Kanske anledningen till den tomma blicken är för att du är så djupt inne i dina tankar att tidsuppfattning, du själv och allt runtomkring inte längre existerar. Kan det vara fel att ibland enbart och fullständigt få kontakt med sina egna visioner?


Det spelar ingen roll om skribenten av texten har tagit magisterexamen inom området.          

Vi är alla födda med egenskapen att vara forskare.


Att sitta på en stol flera timmar och stirra på en skärm med tom blick, och bli matad av information utifrån anses vara helt normalt.

Tekniken har gjort det möjligt att övervaka och styra på helt nya nivåer.

Eftersom vi inte på förhand kan veta vilka känslor en text väcker före vi har läst den så kan man säga att det är skribenten som styr våra känslor. Häftigt eller hur?! 

Känner du hat, avundsjuka, förakt eller avsky när du läser en text kanske texten är menad att väcka sådana känslor. Att förlita sig för mycket av andra människors forskning kan leda till att du fattar beslut som inte stämmer överens med dig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar