Startsida

fredag 25 mars 2022

Hoten om massförstörelsevapen


Enda anledningen till att en stat har massförstörelsevapen är för att man skall kunna använda dom på ett eller annat vis. Ryssland använde till viss del sina kärnvapen när man lyfte fram att det är möjligt att dom kommer att användas.  

Jag tycker det är bra att EU och USA kommer överens och gör gemensamma insatser för att fördöma Rysslands krig i Ukraina. 

"Inför toppmötet presenterade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen en önskan om att USA skulle kunna stå för större naturgasleveranser när EU förverkligar sin plan att minska beroendet av rysk naturgas med två tredjedelar under det här året."


I USA lyfter man fram att en kärnvapenattack är ett reellt hot från Ryssland och att EU kommer att få militär hjälp vid en eventuell kärnvapenattack. 

Är det bästa alternativet verkligen att USA har möjlighet att tjäna enorma summor pengar under ett pågående krig? Ingen ska gynnas av krig.



Skulle USA verkligen överta Rysslands energimarknad i EU om man tog Putins hot om kärnvapenattacker på allvar, detta med tanke på att USA sannolikt är högst upp på Ryssland lista över potentiella kärnvapenattacker. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar