Startsida

fredag 25 februari 2022

Vad är det som utlöser kriget just nu?

Hur många dagar det tar för Putin att ta över styret i Ukraina får tiden utvisa. Det finns många människor som tror att det kommer att sluta där. 

Krig ser ingen skillnad på barn eller vuxna.

Beslutsfattare i EU och USA inför sanktioner och skriver och pratar av sig i medierna samtidigt som Putin bombar sönder oskyldiga barn i Ukraina. 

Det spelar ingen roll om man läser sina nyheter i tidning eller på internet. Ingen kan ha missat nyheten om att Ukraina har invaderats av Ryssland och nu gör beslutsfattare i EU och USA allt för att stoppa Putin på ett "diplomatiskt" sätt, genom att införa ekonomiska sanktioner. Trots detta har enbart läget trappats upp och det är bara en tidsfråga innan Putin är beslutsfattare i Ukraina. 


Kriget kommer att fortsätta eftersom Putin vet att EU är beroende av hans energi. 

Sanningen är att alla vill hjälpa folket i Ukraina, men ingen vågar ta på sig ansvaret eftersom det leder till en energikris vi aldrig sett tidigare i vårt moderna samhälle. Vi pratar om ett samhälle där energin är dyr eftersom efterfrågan är större än tillgången.  

Ryssland är en stor supermakt och tiden är inne.

Att utvecklingen i Europa just nu kommit till en punkt där man dagligen blir mindre beroende av Rysslands energi leder naturligtvis till missnöje eftersom beroende är en viktig del i ekonomisk vinning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar