Startsida

lördag 14 augusti 2021

I spåret av corona


Tittar men runt lite i samhället så upptäcker man snabbt att åsikterna går isär om corona pandemin.
Den officiella åsikten lyfter fram corona som ett smittsamt och dödligt virus som med alla medel måste stoppas med hjälp av alla. 

Det är den officiella åsikten som lyfts fram i dom medier majoriteten av folket litar på. 

Många människor följer restriktionerna och beslutsfattarnas råd och gör vad som krävs för att få stopp på viruset. I nuläget är många så trötta på restriktionerna att man är beredda ändra på grundlagar för att effektivare få bort viruset så att vi kan leva ett mer normalt liv. 

Vi har sett hur samhällen stängs ner, vi har sett överbelastad sjukvård, vi har sett massvaccineringar, isolering av människor, och stora demonstrationer. Vi har sett polisen, gränsbevakningen, sjukvården och alla andra viktiga instanser fått prioritera helt andra saker än det dom är menade till. 
Vi har sett främlingsfientlighet och nationalism växt sig starkare.


Beslutsfattarna lyfter fram möjligheten att ändra grundlagar i syfte att få stopp på viruset och göra samhället mera rättvist under den pågående pandemin.

Att ändra grundlagen är ett svårt och tidskrävande arbete som kräver stöd av folket. Vi tänker att vi lever i ett samhälle där man snabbt kan ändra grundlagen till dess tidigare form när pandemin är över. 
Att ändra grundlagen öppnar upp både bra och dåliga möjligheter. Lagen som ändras kan i framtiden användas i helt andra syften med ett annat mål än att stoppa virus.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar